Підсумки роботи


 



Довідка щодо стану справ у харчовій та переробній промисловості за січень-листопад 2021 року


У харчовій промисловості області функціонують понад 90 суб’єктів господарювання усіх форм власності, у яких працює 13,7 тис. штатних працівників (27,3 % від загальної кількості працівників у промисловості).

Питома вага реалізованої продукції в харчовій та переробній промисловості у січні-жовтні у структурі промислового виробництва області складала 55 % та понад 8,8 % від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні (Довідково: у 2020 році питома вага у структурі промислового виробництва області становила 57,6%).

У харчовій промисловості за січень-листопад 2021 року відбувся спад виробництва продукції на 5,6 % порівняно з відповідним періодом 2020 року (Довідково: у 2020 році спад виробництва становив 3%).

 

Довідка щодо стану справ у харчовій та переробній промисловості за січень-вересень 2020 року


У харчовій промисловості за січень-вересень 2020 року відбувся спад виробництва продукції на 2,0 % порівняно з відповідним періодом 2019 року. Зросло виробництво:

  • субпродуктів харчових свійської птиці на 83,0 %,
  • м'яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого на 52,9 %
  • зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 42,3 %,
  • сир плавлений (крім тертого або порошкового) на 32,4%,
  • крупи, борошно грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових на 18,3 %,
  • риби сушеної і вяленої на 17,3 %,
  • лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4% на 8,1 %,
  • води з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду на 7,1 %.

 

 

 

 

Довідка про стан справ у харчовій та переробній галузі області за І півріччя 2020 року


Харчова промисловість області представлена молокопереробною, цукровою, хлібопекарською, кондитерською, борошномельно-круп’яною, плодоовочеконсервною, спиртовою та лікеро-горілчаною, пивоварною, олійно-жировою галузями, виробництвом безалкогольних напоїв. Майже 70 % виробництва припадає на м’ясну, молокопереробну, олійно-жирову галузі та виробництво безалкогольних напоїв.

Найбільшими підприємствами в області є:
- м’ясної галузі: ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (Канівський район), ТОВ «Агро-Рось» (Смілянський район), ТОВ «Кролікофф плюс» (Маньківський район).
- молокопереробної галузі: ПАТ «Юрія» (м.Черкаси), Канівська філія ТОВ «Клуб Сиру», ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат», ПрАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПП «Імперіал» (Чорнобаївський район).
- цукрової галузі: ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод) Корсунь-Шевченківського району.
- борошномельно-круп’яної галузі: ТОВ «Комбінат хлібопродуктів «Талне»,ПрАТ «Черкаський комбінат хлібопродуктів»,ТОВ «Альтера Ацтека Мілінг Україна»,ТОВ «Агросвіт»(м.Золотоноша).
- олійно-жирової галузі: ТОВ «Красногірський олійний завод»,ТОВ «Катеринопільський елеватор», ПАТ «Чорнобаївський завод продтоварів», ПрАТ «Іркліївський завод продтоварів».
- хлібопекарської галузі: ТОВ «Черкасихліб ЛТД», ТОВ «Умань хліб трейд», СТОВ «Агроспілка» (Шполянський район), ТОВ «Комбінат баранкових виробів» (м. Ватутіне).
- у лікеро-горілчаній галузі ТОВ «Національна горілчана компанія» ТОВ «Золотоніський лікеро – горілчаний завод «Златогор».

Детальніше...

 

У харчовій промисловості за січень-вересень 2018 року відбувся ріст виробництва продукції на 0,2 % порівняно з відповідним періодом 2017 року.


Зросло виробництво:
-     молока сухого знежиреного (молоко та вершки у твердій формі, жирністю не більше 1,5 %), у первинних пакуваннях об’ємом більше 2,5 кг на 101,6 %;
-    овочів та грибів, суміші овочів, свіжі або варені у воді чи на пару, заморожені (крім картоплі) на 59,5 %;
-    продуктів готових харчових із зернових культур, одержаних шляхом здуття або смаження зерен на 58,6 %;
-    пива солодового 39,9 %;
-    лікерів з вмістом спирту не більше 45,4% на – 22,0 %;
-    зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 21,3 %;
-    пряників на 20,9 %;
-    риби копченої на 17,9%;
-    масла вершкового – 16,6 %;
В той же час, допущено спад у виробництві виробів ковбасних – 58,5 %, м’яса свиней свіжого чи охолодженого на – 51,4  %, курей, курчат свіжих чи охолоджених на 49,5 %, олії соняшникової нерафінованої на 10,3 %,  хліба та хлібобулочних виробів на – 9,9 %, круп на – 4,8 %.

 

 

Підсумки роботи харчової та переробної галузі за 2015 рік


На Черкащині сформовано потужний потенціал у харчовій промисловості, яка представлена понад 80 основними підприємствами.

Харчова та переробна промисловість області представлена м’ясною, молокопереробною, цукровою, хлібопекарською, кондитерською, плодоовочеконсервною, спиртовою та лікеро-горілчаною, пивоварною, олійно-жировою галузями та виробництвом безалкогольних напоїв, які максимально впливають на розвиток регіону.

Детальніше...

 

1 2



 

Оголошення


8.04.2024

24.04.2024
Очищення влади

24 квітня 2024 року відповідно до Закону України "Про очищення влади" у Департаменті агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації розпочато проведення перевірки щодо Філіппової Тетяни Анатоліївни, головного спеціаліста - юрисконсульта відділу продовольчої безпеки та мобілізаційної роботи управління продовльчої безпеки та мобілізаційної роботи.
Копія заяви

 


27.09.2022
ДОРОЖНЯ КАРТА ДЛЯ РОДИН ЗАХИСНИКІВ

 

Керівник напрямку роботи з родинами

Ю.А. Таранюк

тел.: (050) 461 25 56

 

Детальніше...

 


19.05.2022
ПАМ’ЯТКА про першочергові кроки при виявленні кібератак та/або кіберінцидентів

 

УВАГА!

ПРИ ВИЯВЛЕННІ КІБЕРАТАКИ АБО КІБЕРІНЦИДЕНТУ НЕОБХІДНО:

 

Детальніше...

 




Всі оголошення