Підсумки роботи


Довідка щодо стану справ у харчовій та переробній промисловості за січень-листопад 2021 року


У харчовій промисловості області функціонують понад 90 суб’єктів господарювання усіх форм власності, у яких працює 13,7 тис. штатних працівників (27,3 % від загальної кількості працівників у промисловості).

Питома вага реалізованої продукції в харчовій та переробній промисловості у січні-жовтні у структурі промислового виробництва області складала 55 % та понад 8,8 % від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні (Довідково: у 2020 році питома вага у структурі промислового виробництва області становила 57,6%).

У харчовій промисловості за січень-листопад 2021 року відбувся спад виробництва продукції на 5,6 % порівняно з відповідним періодом 2020 року (Довідково: у 2020 році спад виробництва становив 3%).

 

Довідка щодо стану справ у харчовій та переробній промисловості за січень-вересень 2020 року


У харчовій промисловості за січень-вересень 2020 року відбувся спад виробництва продукції на 2,0 % порівняно з відповідним періодом 2019 року. Зросло виробництво:

  • субпродуктів харчових свійської птиці на 83,0 %,
  • м'яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого на 52,9 %
  • зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 42,3 %,
  • сир плавлений (крім тертого або порошкового) на 32,4%,
  • крупи, борошно грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових на 18,3 %,
  • риби сушеної і вяленої на 17,3 %,
  • лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4% на 8,1 %,
  • води з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду на 7,1 %.

 

 

 

 

Довідка про стан справ у харчовій та переробній галузі області за І півріччя 2020 року


Харчова промисловість області представлена молокопереробною, цукровою, хлібопекарською, кондитерською, борошномельно-круп’яною, плодоовочеконсервною, спиртовою та лікеро-горілчаною, пивоварною, олійно-жировою галузями, виробництвом безалкогольних напоїв. Майже 70 % виробництва припадає на м’ясну, молокопереробну, олійно-жирову галузі та виробництво безалкогольних напоїв.

Найбільшими підприємствами в області є:
- м’ясної галузі: ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (Канівський район), ТОВ «Агро-Рось» (Смілянський район), ТОВ «Кролікофф плюс» (Маньківський район).
- молокопереробної галузі: ПАТ «Юрія» (м.Черкаси), Канівська філія ТОВ «Клуб Сиру», ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат», ПрАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПП «Імперіал» (Чорнобаївський район).
- цукрової галузі: ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод) Корсунь-Шевченківського району.
- борошномельно-круп’яної галузі: ТОВ «Комбінат хлібопродуктів «Талне»,ПрАТ «Черкаський комбінат хлібопродуктів»,ТОВ «Альтера Ацтека Мілінг Україна»,ТОВ «Агросвіт»(м.Золотоноша).
- олійно-жирової галузі: ТОВ «Красногірський олійний завод»,ТОВ «Катеринопільський елеватор», ПАТ «Чорнобаївський завод продтоварів», ПрАТ «Іркліївський завод продтоварів».
- хлібопекарської галузі: ТОВ «Черкасихліб ЛТД», ТОВ «Умань хліб трейд», СТОВ «Агроспілка» (Шполянський район), ТОВ «Комбінат баранкових виробів» (м. Ватутіне).
- у лікеро-горілчаній галузі ТОВ «Національна горілчана компанія» ТОВ «Золотоніський лікеро – горілчаний завод «Златогор».

Детальніше...

 

У харчовій промисловості за січень-вересень 2018 року відбувся ріст виробництва продукції на 0,2 % порівняно з відповідним періодом 2017 року.


Зросло виробництво:
-     молока сухого знежиреного (молоко та вершки у твердій формі, жирністю не більше 1,5 %), у первинних пакуваннях об’ємом більше 2,5 кг на 101,6 %;
-    овочів та грибів, суміші овочів, свіжі або варені у воді чи на пару, заморожені (крім картоплі) на 59,5 %;
-    продуктів готових харчових із зернових культур, одержаних шляхом здуття або смаження зерен на 58,6 %;
-    пива солодового 39,9 %;
-    лікерів з вмістом спирту не більше 45,4% на – 22,0 %;
-    зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 21,3 %;
-    пряників на 20,9 %;
-    риби копченої на 17,9%;
-    масла вершкового – 16,6 %;
В той же час, допущено спад у виробництві виробів ковбасних – 58,5 %, м’яса свиней свіжого чи охолодженого на – 51,4  %, курей, курчат свіжих чи охолоджених на 49,5 %, олії соняшникової нерафінованої на 10,3 %,  хліба та хлібобулочних виробів на – 9,9 %, круп на – 4,8 %.

 

 

Підсумки роботи харчової та переробної галузі за 2015 рік


На Черкащині сформовано потужний потенціал у харчовій промисловості, яка представлена понад 80 основними підприємствами.

Харчова та переробна промисловість області представлена м’ясною, молокопереробною, цукровою, хлібопекарською, кондитерською, плодоовочеконсервною, спиртовою та лікеро-горілчаною, пивоварною, олійно-жировою галузями та виробництвом безалкогольних напоїв, які максимально впливають на розвиток регіону.

Детальніше...

 

 



1 2



 

Оголошення


11.03.2024
Добір персоналу у період дії воєнного стану

На період дії воєнного стану в Департаменті агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації  оголошено добір персоналу на посаду державної служби категорії „В“ головний спеціаліст-юрисконсульт відділу продовольчої безпеки та мобілізаційної роботи управління продовольчої безпеки та мобілізаційної роботи (умови добору додаються).

Резюме кандидатів за встановленою формою (додається), приймається до    17 години 31 березня 2024 року на електронну адресу 00733398@ck.gov.ua.

За результатами опрацювання резюме, ми відберемо ті, які відповідають нашому запиту, та запросимо кандидатів на співбесіду.

 


12.07.2023

11.07.2023

5.07.2023



Всі оголошення