За січень – липень 2018 року в області вироблено та реалізовано харчової продукції на суму 20,9 млрд. грн., що становить 54,1 % у структурі промислового виробництва області.

Харчова і переробна промисловість займає ключове значення в промисловому потенціалі області. За січень – липень 2018 року в області вироблено та реалізовано харчової продукції на суму 20,9 млрд. грн., що становить 54,1 % у структурі промислового виробництва області.
Галузь представлена понад 80 основними підприємствами, в яких працює більше 15 тисяч осіб. за січень – липень 2018 рік відбувся спад виробництва продукції на 3,0% порівняно з відповідним періодом 2017 року.
Вироблено 61,4 % від загальнодержавних обсягів лікеро – горілчаних виробів, третина (33 %) горілки з вмістом спирту менше 46,4%, м’яса птиці – 15,0 відсотків.
Експорт готових харчових продуктів, жирів та олії у січні – липні 2018р. становив 252,1 млн. дол. США, або 56,7 % від показника загальнообласного експорту.
Майже 70 відсотків виробництва припадає на м’ясну, молокопереробну, олійно-жирову галузі та виробництво безалкогольних напоїв.
Продукція області відома під такими торговими марками, як: «Верес», «Наша Ряба», «Волошкове поле», «Златогор», «Клуб Сиру», «Чарівниця», «Жайвір», «НГК», «Малятко», Маккофе», «Панда» та ін.
Одним з головних завдань сьогодення є виробництво високоякісної продукції, яка б відповідала нормам європейських ринків і була конкурентоздатною