Довідка щодо стану справ у харчовій та переробній промисловості за січень-листопад 2021 року
У харчовій промисловості області функціонують понад 90 суб’єктів господарювання усіх форм власності, у яких працює 13,7 тис. штатних працівників (27,3 % від загальної кількості працівників у промисловості).
Питома вага реалізованої продукції в харчовій та переробній промисловості у січні-жовтні у структурі промислового виробництва області складала 55 % та понад 8,8 % від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні (Довідково: у 2020 році питома вага у структурі промислового виробництва області становила 57,6%).
У харчовій промисловості за січень-листопад 2021 року відбувся спад виробництва продукції на 5,6 % порівняно з відповідним періодом 2020 року (Довідково: у 2020 році спад виробництва становив 3%).