У харчовій промисловості за січень-вересень 2018 року відбувся ріст виробництва продукції на 0,2 % порівняно з відповідним періодом 2017 року.
Зросло виробництво:
- молока сухого знежиреного (молоко та вершки у твердій формі, жирністю не більше 1,5 %), у первинних пакуваннях об’ємом більше 2,5 кг на 101,6 %;
- овочів та грибів, суміші овочів, свіжі або варені у воді чи на пару, заморожені (крім картоплі) на 59,5 %;
- продуктів готових харчових із зернових культур, одержаних шляхом здуття або смаження зерен на 58,6 %;
- пива солодового 39,9 %;
- лікерів з вмістом спирту не більше 45,4% на – 22,0 %;
- зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 21,3 %;
- пряників на 20,9 %;
- риби копченої на 17,9%;
- масла вершкового – 16,6 %;
В той же час, допущено спад у виробництві виробів ковбасних – 58,5 %, м’яса свиней свіжого чи охолодженого на – 51,4 %, курей, курчат свіжих чи охолоджених на 49,5 %, олії соняшникової нерафінованої на 10,3 %, хліба та хлібобулочних виробів на – 9,9 %, круп на – 4,8 %.