Головна >> Підсумки роботи


Довідка про стан справ у харчовій та переробній галузі області за І півріччя 2020 року



Харчова промисловість області представлена молокопереробною, цукровою, хлібопекарською, кондитерською, борошномельно-круп’яною, плодоовочеконсервною, спиртовою та лікеро-горілчаною, пивоварною, олійно-жировою галузями, виробництвом безалкогольних напоїв. Майже 70 % виробництва припадає на м’ясну, молокопереробну, олійно-жирову галузі та виробництво безалкогольних напоїв.

Найбільшими підприємствами в області є:
- м’ясної галузі: ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (Канівський район), ТОВ «Агро-Рось» (Смілянський район), ТОВ «Кролікофф плюс» (Маньківський район).
- молокопереробної галузі: ПАТ «Юрія» (м.Черкаси), Канівська філія ТОВ «Клуб Сиру», ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат», ПрАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПП «Імперіал» (Чорнобаївський район).
- цукрової галузі: ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод) Корсунь-Шевченківського району.
- борошномельно-круп’яної галузі: ТОВ «Комбінат хлібопродуктів «Талне»,ПрАТ «Черкаський комбінат хлібопродуктів»,ТОВ «Альтера Ацтека Мілінг Україна»,ТОВ «Агросвіт»(м.Золотоноша).
- олійно-жирової галузі: ТОВ «Красногірський олійний завод»,ТОВ «Катеринопільський елеватор», ПАТ «Чорнобаївський завод продтоварів», ПрАТ «Іркліївський завод продтоварів».
- хлібопекарської галузі: ТОВ «Черкасихліб ЛТД», ТОВ «Умань хліб трейд», СТОВ «Агроспілка» (Шполянський район), ТОВ «Комбінат баранкових виробів» (м. Ватутіне).
- у лікеро-горілчаній галузі ТОВ «Національна горілчана компанія» ТОВ «Золотоніський лікеро – горілчаний завод «Златогор».

Галузь традиційно займає провідну роль в економіці області. Осяг реалізованої продукції в харчовій та переробній промисловості та її питома вага за І півріччя 2020 року становить 20,3 млрд. грн., або 57,8 % у структурі промислового виробництва області та 4% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
У харчовій промисловості області функціонують понад 90 суб’єктів господарювання усіх форм власності, у яких працює 14,8 тис. штатних працівників (29,2 % від загальної кількості працівників у промисловості).
За січень-червень 2020 року вироблено 59,6% від загальнодержавних обсягів лікеро – горілчаних виробів, третина (35,2 %) горілки з вмістом спирту менше 46,4%, м’яса птиці –20,2 %.
За темпами зростання експорту за січень-червень Черкащина посіла 3 місце серед областей України (106,3%). Експорт готових харчових продуктів, жирів та олії склав 142,9 млн. дол. США, або 37,6 % від загальнообласного експорту.
Підприємства харчової промисловості Черкащини повністю задовольняють потреби населення високоякісними продуктами, які відповідають міжнародним стандартам, здійснюють поставки продукції як до інших областей України, так і за межі держави.

За інформацією відділу економіки, розвитку сільських територій та інвестицій, харчової та переробної промисловості Департаменту АПР Черкаської ОДА

 

Оголошення


8.04.2024

11.03.2024
Добір персоналу у період дії воєнного стану

На період дії воєнного стану в Департаменті агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації  оголошено добір персоналу на посаду державної служби категорії „В“ головний спеціаліст-юрисконсульт відділу продовольчої безпеки та мобілізаційної роботи управління продовольчої безпеки та мобілізаційної роботи (умови добору додаються).

Резюме кандидатів за встановленою формою (додається), приймається до    17 години 31 березня 2024 року на електронну адресу 00733398@ck.gov.ua.

За результатами опрацювання резюме, ми відберемо ті, які відповідають нашому запиту, та запросимо кандидатів на співбесіду.

 


27.09.2022
ДОРОЖНЯ КАРТА ДЛЯ РОДИН ЗАХИСНИКІВ

 

Керівник напрямку роботи з родинами

Ю.А. Таранюк

тел.: (050) 461 25 56

 

Детальніше...

 


19.05.2022
ПАМ’ЯТКА про першочергові кроки при виявленні кібератак та/або кіберінцидентів

 

УВАГА!

ПРИ ВИЯВЛЕННІ КІБЕРАТАКИ АБО КІБЕРІНЦИДЕНТУ НЕОБХІДНО:

 

Детальніше...

 




Всі оголошення