Під Києвом фермер вирощує забуті сорти овочів в органічних теплицях
Фермер Андрій Вдовиченко вирощує у власному господарстві під Києвом органічні овочі та зелень, окрім цього, займається відновленням сортів, які за радянських часів користувалися великим попитом, розповідає uatv.
«Півтора-два роки тому я навіть не уявляв, що таке теплиці. Тому було дуже цікаво вникнути в цю справу. Зараз ми побудували перші органічні теплиці. При їх будівництві по максимуму використовувалися екологічні матеріали, наприклад, метал і дерево», — зазначає фермер.
У теплицях він вирощує шпинат, кріп, петрушку, коріандр, рукколу, черрі та інші культури. У планах на найближчий час — почати виробництво огірків та перцю.
«Звичайно, крім зарубіжної селекції, нам дуже цікаво повернутися до українських сортів, які в радянські часи користувалися великим попитом. Їх особливість в тому, що вони володіють чудовими смаковими якостями, що зараз дуже важко знайти в сучасних сортах.
Тому у своїй роботі ми акцентуємо увагу як на найсучасніших досягненнях селекції (саме органічні сорти), так і на пошуках тих старих дідівських сортів, які ми і наші батьки пам’ятають з дитинства», — розповідає Андрій Вдовиченко.