30.3.2020
Станом на 1 березня 2020 року всіма категоріями господарств реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі 74,7 тис. тонн, молока 67,6 тис. тонн та 88,6 млн. штук яєць.
В сільськогосподарських підприємствах області утримується 108,1 тис голів великої рогатої худоби в тому числі 49,9 тис. голів корів , свиней 230,2 тис. голів свиней, що на 8,7 тис. голів більше відповідного періоду минулого року та 19609,1 млн. голів птиці.
Продуктивність корів в сільськогосподарських підприємствах збільшилася на 96 кг та складає 1154 кг молока від корови.
В господарствах населення в порівнянні до наявного на початок року збільшилася чисельність великої рогатої худоби – на 2,3 тис. голів.
Черкащина – лідер з нарощування виробництва молока в Україні.
16.1.2019
За 2018 рок у всіх категоріях господарств реалізація на забій худоби та птиці склала 449,1 тис. тонн (+22,3 тис. тонн, або 5,2 відсотка), виробництво молока складає 484,1 тисяч тонн (-23,8 тис тонн або 4,7 відсотків), яєць – 659,8 млн. штук (+17,3 млн штук або 2,7 відсотка).
Збільшення реалізації на забій худоби та птиці досягнуто за рахунок нарощування виробництва мʹяса птиці на 9,3 відсотка в порівнянні з 2017 роком.
В структурі валового виробництва мʹяса худоби та птиці в живій вазі - птиця займає майже 83 відсотки.
У всіх категоріях господарств області утримується великої рогатої худоби – 159,4 тис. голів (-4,5 тис. гол до минулорічного), в тому числі корів – 74,2 тис. голів (-3,9 тис. гол), свиней – 358,5 тис. голів (+ 19,5 тис.гол.), незважаючи на випадки захворювання на африканську чуму свиней чисельність поголів’я свиней у всіх категоріях господарств збільшилася на 5,8 відсотка, птиці – 25653,9 тис. голів (+1290,3 тис. гол.), що свідчить про нарощування виробництва мʹясних ресурсів в області.
13.11.2018
У всіх категоріях господарств за 8 місяців 2018 року вироблено 289,3 тис. тонн м’яса худоби та птиці у живій вазі, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах 207,3 тисячі тонн що на 3,6 відсотка більше минулорічного. Приріст виробництва м’яса в сільгосппідприємствах досягнуто за рахунок нарощування виробництва м’яса птиці в той же час реалізація на забій великої рогатої худоби в живій вазі зменшилася майже на 1 тисячу тонн ( 7%), свиней – на 3,4 тисячі тонн, або на 17 відсотків.
Найбільше зменшення виробництва яловичини відбулося в Чорнобаївському (-817 тонн), Уманському (-290 тонн), Христинівському (-260 тонн).
Спад виробництва свинини відбувся в 11 районах і значна частка зменшення виробництва припадає на Золотоніський (-2,1 тис. тонн), Чорнобаївський (-970 тонн) та Жашківський (-730 тонн) райони.
Детальніше...