14.11.2018
Мільярди яєць. Мільйони літрів соняшникової олії. Тисячі тонн меду... Щороку українські аграрії вирощують величезну кількість продовольства, якого з головою вистачає для того, щоб з'їсти самим і продати іншим країнам. Щоб продемонструвати грандіозні масштаби сільського господарства України, BusinessViews підготував кілька зрозумілих порівнянь.
Детальніше...
14.11.2018
Все більше людей по всьому світу прагне вживати в їжу органічну продукцію, вирощену і перероблену без застосування хімії і не модифіковану генетично. Особливо це стосується держав з високим рівнем життя, так як такі продукти відносяться до високої цінової категорії. Але здоров’я дорожче грошей, і тому ринок органічної продукції зростає в розвинутих країнах на 20-30% в рік.
Детальніше...
14.11.2018
У жовтні експорт кукурудзи з України склав 1 млн т, що нижче рівня, необхідного для досягнення офіційного прогнозу з експорту в поточній кампанії. Про це повідомляє Agritel.
Детальніше...
14.11.2018
У Мінагрополітики відбулася зустріч першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен щодо реалізації проекту «Прискорення інвестицій у сільське господарство України».
Детальніше...
13.11.2018
Укргідрометцентр оцінив стан озимих перед початком морозів.
«На початку місяця достатня кількість тепла та вологи у ґрунті створювали нормальні умови для появи сходів, розвитку та укоріненню посіяних озимих культур та для збирання урожаю пізніх культур», - йдеться в повідомленні.
Детальніше...
13.11.2018
Ціни закупівлі свиней у першу декаду листопада продовжили падіння та навіть дещо його прискорили. За підсумками моніторингу цін на ринку живця, який проводить Асоціація «Свинарі України», середньоринкова позначка на свиней забійних кондицій понизилася більш ніж на 3% у порівнянні з показником попереднього тижня.
Детальніше...
13.11.2018
Незважаючи на низхідну динаміку поголів'я корів за останні п’ять років — виробництво молока в Україні зросло на 4,5%. Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.
Детальніше...
12.11.2018
Риба є невід’ємною складовою повноцінного раціону людини. Останні статистичні данні свідчать, що в Україні потроху зростає споживання риби на душу населення, яке вже складає близько 12-14 кг на людину на рік. Тим не менше за цими показниками Україна все ще відстає від рекомендованої Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка радить щороку споживати не менше 20 кг на людину.
Детальніше...
12.11.2018
Станом на 12 листопада за оперативними даними намолочено 4,3 млн. тонн, при середній урожайності 69,9 ц/га (в минулому році – 62,6 ц/га).
Детальніше...
12.11.2018
Фермер Андрій Вдовиченко вирощує у власному господарстві під Києвом органічні овочі та зелень, окрім цього, займається відновленням сортів, які за радянських часів користувалися великим попитом, розповідає uatv.
Детальніше...