Харчова промисловість Черкаської області
У харчовій промисловості за січень-жовтень 2020 року відбувся спад виробництва продукції на 2,7 % порівняно з відповідним періодом 2019 року.
Зросло виробництво:
-субпродуктів харчових свійської птиці на 78,9 %,
-м'яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого на 48,3 %,
-зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 32,0 %,
-сир плавлений (крім тертого або порошкового) на 29,5%,
-крупи, борошно грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових на 17,1 %,
-риби сушеної і в’яленої на 15,3 %,
-лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4% на 10,3 %,
-горілка з вмістом спирту не більше 45,4 % на 9,6 %,
-води з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних
чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду на 7,2 %.
В той же час, допущено спад у виробництві борошна пшеничного чи пшенично-житнього на 48,6 %, яловичини
і телятини свіжої чи охолодженої на 47,0 %, тортів 13,0 %, олії соняшникової та сафролової на 12,7 %, пива солодового на 9,3 %, хліба та хлібобулочних виробів на 7,1 %, масла вершкового жирністю не більше 85% на 4,0 %.