VII Міжнародна конференція “Органічна переробка та торгівля 2020”
26 листопада відбулась VII Міжнародна онлайн конференція “Органічна переробка та торгівля 2020 під патронатом Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України”, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із “SAFOSO AG” (Швейцарія), Організатори заходу: ГС «Органічна Україна» та ТОВ «Органік Стандарт».
До цього заходу долучились представники Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Держпродспоживслужби України, Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, переробники органічної та неорганічної продукції та компанії, які мають намір впровадити переробку для збільшення доданої вартості свого продукту; торгові точки різних форматів, онлайн та офлайн, які продають чи мають намір продавати органічні продукти; зацікавлені в темі органічних продуктів.
Відповідно до інформації організаторів конференції за 2020 рік на 17 відсотків зросла кількість операторів органічного виробництва в Україні, на 33 відсотків збільшилася кількість переробників органічної продукції, на 7 відсотків збільшилася кількість виробників, які вже мають маркований органічний продукт в пропозиції для кінцевого споживача. Із 722 операторів органічного ринку, які зафіксовані на листопад 2020 року, 114 мають переробку як вид сертифікованої діяльності, із них 64 оператори упаковують продукцію для торгової полиці.
Учасників онлайн конференції також ознайомили із ринком готової для кінцевого споживання органічної продукції за результатами 2020 року; змінами українського законодавства у сфері органічного виробництва; технологіями виробництва органічних харчових продуктів; технічні рішення для більш успішного продажу органічної продукції в українських супермаркетах; розвитком сучасних маркетингових навичок на основі дослідження споживачів органічної продукції.
Дякуємо, організаторам та всім доповідачам, за корисні та змістовні виступи, презентації, поради щодо розвитку органічного сектору.