ЯК ПІДГОТУВАТИСЬ ДО ПОСІВУ ОЗИМОГО РІПАКУ
Літо та осінь – гаряча пора для сільгоспвиробників. Завершивши жнива ранніх та ярих культур, аграрії розпочинають сівбу озимих.
Однією з популярних сільськогосподарських культур є ріпак. Площі посівів у Черкаській області в середньому (за останні три роки) становлять 30 тисяч гектарів.
Враховуючи, що за оцінками спеціалістів ріпак є доволі ризикованим у вирощуванні, необхідно звертати увагу на вирішальні складові технології, які мають значний вплив на рівень урожайності – вибір сорту, норми висіву, сівозміну, строки сівби, погодні умови, а в подальшому слід забезпечити якісний захист від хвороб і шкідників.
Професійні поради щодо організації та проведення посіву озимого ріпаку підготовлено фахівцями з контролю в насінництві та розсадництві Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
З детальною інформацією ви можете ознайомитись за посиланням https://www.cherk-consumer.gov.ua/hromadianam/upravlinnia-fitosanitarnoi-bezpeky/novyny-upravlinnia-fitosanitarnoi-bezpeky/2076-hotuiemosia-do-posivu-nasinnia-ozymoho-ripaku