Якісне насіння пшениці озимої − запорука успіху аграрія у наступних роках
Створення нового покоління сортів пшениці озимої, що забезпечують високий і стабільний рівень урожайності та мають добрі якісні показники зерна, є одним із першочергових завдань наукових установ аграрної академії наук України, серед яких і Черкаська державна сільськогосподарська дослідна станція ННЦ «Інститут землеробства НААН».
Черкаська ДСГДС ННЦ «Інтситут землеробства НААН» за доступною ціною пропонує відбірне насіння озимої пшениці найбільш перспективних і врожайних сортів інтенсивного типу вирощування з поліпшеними характеристиками, що дозволяє виконувати посіви на різних агрофонах з отриманням стабільно високих результатів.
Сорт пшениці озимої |
Генерація |
Об’єм виробництва |
Ціна |
Горлиця Миронівська |
еліта |
25 т |
СН-1 – 8000 грн. Еліта – 10000 трн. |
Даринка Київська |
СН-1 |
120 т |
|
Дарунок Поділля |
СН-1 |
120 т |
|
Золотоколоса |
еліта |
75 т |
|
Почаївка |
СН-1 |
60 т |
|
Чигиринка |
СН-1 |
120 т |
|
Чорнява |
еліта |
75 т |
Даринка Київська
Високорослий сорт м’якої пшениці інтенсивного типу з високими показниками продуктивності. Внесений до Реєстру сортів рослин України у 2016 році для Полісся, Степу і Лісостепу України.
Оригінатор: Інститут фізіології рослин і генетики НАНУ; Вегетація: середньостиглий сорт; Середня врожайність: 10,7 т/га; Норми висіву: 5,5-6 млн. зерен на 1 га; Стійкість: високі морозо- і посухостійкість, стійкість до проростання і осипання зерна, ураження борошнистою росою і бурою листковою іржею; Якість зерна: 13,5-14,5% білка, 29,1-29,8% сирої клейковини. Сила борошна – 270-275 а.о. Хлібопекарські і борошномельні показники добрі. Об’єм хліба зі 100 г борошна – 1010-1050 мл
Дарунок Поділля
Оригінатор: Інститут фізіології рослин і генетики НАНУ. Вегетація: середньостиглий сорт з вегетаційним періодом 280-285 днів; Висота ростини: 92-95 см; Середня врожайність: 5,1 т/га (Степ), 5,9 т/га (Полісся), 6,4 т/га (Лісостеп); Норми висіву: 4,5-5,5 млн. зерен на 1 га; Стійкість: зимостійкість (8,3-9 балів), посухостійкість (8,4-8,6 бала), стійкість до стікання, осипання, проростання зерна в колосі, ураження основними хворобами і шкідниками. Якість зерна: 14-14,5% білка, 28,2-31,5% сирої клейковини. Сила борошна – 284-353 а.о. Добрі борошномельні і хлібопекарські показники. Об’єм хліба зі 100 г борошна – 950-1050 мл.
Горлиця Миронівська
Оригінатор: Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла
Вегетація: середньо-ранньостиглий сорт з вегетаційним періодом 275 днів; Урожайність: 10,6 т/га; Висота ростини: 90 см; Зимостійкість висока; Посухостійкість висока; Стійкий до вилягання; Стійкий до обсипання та проростання зерна в колосі; Стійкий проти борошнистої роси, кореневих гнилей, бурої іржі, септоріозу листя та фузаріозу колосу; середньостійкий проти твердої сажки. Натура зерна 801 г/л. Вміст сирого протеїну 12,0-14,0 %, сирої клейковини – до 30 %, сила борошна 240-280 о.а., об’єм хліба до 1200 см3. Добре реагує і витримує високі фони мінерального живлення. Формує високий рівень урожайності в посушливих умовах.
Наша адреса: 20731, Черкаська область, Смілянський район, с. Холоднянське, вул. Докучаєва, е-mail: smilachiapv@ukr.net, Черкаська державна сільськогосподарська дослідна станція Національний науковий центр «Інститут землеробства Національної академії аграрних наук України». За детальною інформацією звертайтеся за тел. 067-470-88-04.