Головна >> Новини


Затверджено вимоги до меду в Україні: як визначити якість меду



Разом з тим, надання на ринку меду, який введений в обіг до 1 січня 2023 року, не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності вимогам, до закінчення строку його придатності.

Вимоги поширюються на маркування меду для забезпечення належної поінформованості споживачів (користувачів) та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.

До меду, що маркується словом "мед", придатного для споживання людиною чи як інгредієнта в харчових продуктах заборонено додавати інші харчові інгредієнти, харчові добавки або будь-які інші добавки, ніж мед. Пилкові зерна, притаманні меду, не вважаються інгредієнтом.

Мед не має містити сторонніх органічних та неорганічних речовин, що не належать до його складу, присмаків або запахів, мати ознаки бродіння, мати штучно змінену кислотність або бути нагрітий таким чином, щоб натуральні ензими (ферменти) було зруйновано або значною мірою дезактивовано.

За походженням мед поділяють на:

  • нектарний (квітковий);
  • падевий.

За способом виробництва мед поділяють на:

  • стільниковий мед;
  • стільники в меду;
  • злитий мед;
  • центрифужний (екстрагований) мед;
  • пресований мед.

За вмістом пилкових зерен мед поділяють на:

  • мед монофлорний квітковий (нектарний);
  • мед поліфлорний квітковий (нектарний).

Мед повинен відповідати таким характеристикам та критеріям складу:

  • складається з вуглеводів, переважно із фруктози й глюкози, а також інших речовин, таких як органічні кислоти, ензими (ферменти), пилкові зерна, що потрапляють у процесі переробки бджолами нектару (паді) на мед;
  • колір повинен бути від прозорого (безкольорового), білого, світло-жовтого до темно-коричневого;
  • консистенція може бути рідкою, в'язкою, дуже в'язкою, щільною;
  • кристалізація - від дрібно-до крупнозернистої;
  • смак солодкий, ніжний, приємний, терпкий, подразнює слизову оболонку ротової порожнини, без сторонніх присмаків;
  • аромат специфічний, приємний, слабкий, сильний, ніжний, без сторонніх запахів.

Смак та аромат варіюються, але зумовлені рослинним походженням залежно від виду рослини.

Крім того, маркування має містити інформацію про країну походження, у якій було зібрано мед.

https://socportal.info

 

Оголошення


16.08.2019

27.06.2019
Автоматизація агросфери

Компанія "МініСофт" пропонує автоматизацію процесу збирання урожаю ягід, фруктів та овочів з використанням апаратно-програмного комплексу "МініСофт Урожай", облік зібраної продукції, облік та нарахування зарплати, логістику та контроль урожаю.

 

 

Детальніше...

 


25.06.2019
Інформація щодо кредитних програм від АБ «Південний» для агровиробників (в т.ч. дрібних фермерських господарств)

Бажані основні параметри по бізнесу:
Земельний фонд – від 200 га
Термін ведення бізнесу – від 2 років.
Бізнес прибутковий.
Сума кредиту – від 500 тис.грн.

 

 
Детальніше...

 


17.05.2019
До відома суб’єктів господарювання агропромислового комплексу Черкаської області

Конкурсна комісія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації проводить конкурс з визначення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів для надання фінансової підтримки на придбання вітчизняного обладнання для виробництва, збирання, зберігання, переробки, визначення якості, сортування та фасування сільськогосподарської продукції та техніки для її транспортування.
Умови проведення конкурсу затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №106.
Заявки та документи приймаються до 1 листопада року поточного року на адресу: Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації
м. Черкаси, вул. Смілянська, 131/1, кім. 207.
Телефон для довідок: 63-15-06.

 

 




Всі оголошення


Анонси


11.04.2019

 


22.07.2019

 












 


31.05.2018

 




Всі анонси