Головна >> Новини


Представлено звіт роботи Швейцарсько-українського проекту з безпечності молока за три роки



26 червня відбулося засідання Наглядової ради швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» (SAFOSO) за участі генерального директора Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерство аграрної політики та продовольства України Миколи Мороза, Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, директора SAFOSO AG Манон Шуперс, членів Наглядової ради, представників Мінагрополітики та бізнесу.

Під час Наглядової ради було презентовано і затверджено звіт за весь час діяльності проекту.

Так, за звітний період представниками Проекту та Держпродспоживслужби розроблено 15 проектів нормативно-правових актів, опубліковано 5 брошур щодо безпечності молока, 10 постерів та 10 флаєрів. Також в рамках Проекту надано лабораторне обладнання для 4-х пілотних лабораторій Держпродспоживслужби.

Крім того, за цей час відбулося 255 тренінгів для інспекторів, виробників молока, працівників пунктів заготівлі молока та перевізників, проведено низку круглих столів щодо важливості якості сирого молока для забезпечення якості та безпечності молочної продукції та економічної ефективності підприємств.

З боку Держпродспоживслужби було відзначено позитивні результати роботи проекту щодо проведення практичних тренінгів для інспекторів та працівників молокопереробних підприємств. Зокрема, одним із позитивних моментів Проекту стала робота всіх учасників молочного напрямку: виробників, переробників та органів виконавчої влади – це дало змогу розглядати проблему в комплексі і шукати найбільш ефективні рішення разом.

«Для фахівців Держпродспоживслужби та бізнесу дуже важливо постійно підвищувати власну кваліфікацію, залишатися в тренді всіх змін та новацій щодо забезпечення безпечності молока, процесі його виробництва та збуту», - наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Також одним із вагомих результатів Проекту стало прийняття наказу щодо вимог до якості та безпечності молочної продукції, який буде опубліковано найближчим часом.

Прес-служба Держпродспоживслужби