Уряд визначив критерії та періодичність здійснення планових перевірок операторів ринку
Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності, а також порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю операторів ринку (потужностей) Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Відповідна постанова Кабінету Міністрів «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» від 31 жовтня 2018 р. № 896 оприлюднена на Урядовому порталі. Постанова розроблена відповідно до норм двох законів: Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та Закону України «Про ветеринарну медицину».
Постанова затверджує Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження.
Запровадження ризик-орієнтованого підходу при здійсненні державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини створить умови для забезпечення кращої якості та безпечності харчової продукції для споживачів, вплине на покращення епізоотичного благополуччя нашої держави.